HAR CORONA PÅVERKAT DIN INTERNATIONELLA AFFÄR? DÅ KAN DU FÅ OMFATTANDE STÖD

Tid: Tid 12.00-13.30
Arrangör: Exportcenter Västra Götaland
Lokal: online
Information:

Det talas för lite om de stöd som regering och myndigheter riktar mot dig som exportföretag. Dessa stöd och Sveriges exportstrategi får du veta mer om genom statssekreterare Krister Nilsson och våra regionala exportfrämjande organisationer.

Vi inleder med att lyssna till Krister Nilsson, statssekreterare hos utrikeshandelsminister Anna Hallberg, som presenterar läget med svensk export, Sveriges exportstrategi samt hur man stödjer svenska exportföretag under situationen med covid-19.

En viktig del av den svenska exportstrategin är det flertal exportfrämjande aktörer som finns i Sverige, vilka samlas under Team Sweden på internationell nivå och under Regional Exportsamverkan/Regionalt Exportcenter på regional nivå. Dessa aktörer erbjuder redan omfattande stöd som ditt företag bör känna till men vissa har också fått utökade möjligheter efter situationen med Corona i att underlätta för företagets internationella affär.

Det kan vara alltifrån ett omfattande kostnadsfritt stöd från Business Sweden för att se över den globala värdekedjan till att aktörer såsom Exportkreditnämnden erbjuder förbättrad rörelsekreditgaranti och nya underleverantörsgarantier.

Om du arbetar med internationella affärer så får du här en god bild av de stöd du kan få från den omfattande skara exportfrämjande aktörer som Sverige och regionen faktiskt har.

TALARE

Krister Nilsson, Statssekreterare hos Anna Hallberg, utrikeshandelsminister och  minister med ansvar för nordiska frågor

PANEL

Monica Syrén, Almi Väst

Jonas Englund, Business Sweden

Anders Hoffman, EKN-Exportkreditnämnden

Max Maupoix, Industriell Dynamik (RISE)

Jens Breaum, SEK-Svensk Exportkredit

Marianne Gustafsson, Västra Götalandsregionen

Moderator: Christina Aspestedt, Almi Väst

Seminariet arrangeras av Exportcenter Västra Götaland i Västsvenska Handelskammarens regi.

Seminariet ges endast som webinar. Länk till seminariet får du i din bekräftelse.

ÖPPET FÖR ALLA FÖRETAGARE

På grund av rådande situation utökar vi på Västsvenska Handelskammaren vårt stöd till fler företag under en period. Det gör vi genom att öppna upp deltagandet i våra webbseminarier även för dig som inte är medlem hos oss.

På detta sätt vill vi bidra till att stärka hela Sveriges näringsliv med kostnadsfri kompetensutveckling.

© 2019 - Internationell Kalender