Alt
Tid: 09:00-16:00
Arrangör: Västsvenska Handelskammaren
Telefon: 031-835996
Lokal: Park 49
Adress: Parkgatan 49, Göteborg
Information:

KURS OM AVTAL I INTERNATIONELLA AFFÄRER

Har du fått din första kund utanför Sverige? Under Kurs om avtal i internationella affärer lär du dig hantera alla överenskommelser från handskakning till kontrakt.

Internationella avtal är en bred benämning för de affärsmässiga överenskommelserna med en utländsk kund. Utanför Sverige kan företag själva bestämma vilket land som ska styra affären och avtalen skrivs oftast på engelska, enligt brittisk lag.

Under Kurs om avtal i internationella affärer lär du dig att läsa och tolka vanliga avtalstyper som återförsäljaravtal, sekretessavtal och non-disclosure agreement. Med hjälp av kursen får du en förståelse för vilka formuleringar du bör vara extra uppmärksam på – och när det är läge att kontakta en jurist. Kursen fokuserar på engelska avtal och det brittiska rättssystemet som oftast används i internationella affärer.

KURSEN RIKTAR SIG TILL

Säljare, inköpare, egenföretagare, Vd, marknadsförare eller andra som just kommit i kontakt med internationella avtal eller börjat förhandla med en internationell kund.

DU LÄR DIG

  • Vad som skiljer sig mellan det svenska och engelska sättet att skriva avtal.
  • Viktiga formuleringar att vara uppmärksam på vid förhandling (såsom ansvarsregler och förseningsböter).
  • Vilket lands lag som gäller vid en eventuell tvist.
  • Att skydda ditt företags know-how.
UPPLÄGG

Under kursen varvas föreläsning om internationella avtal med grupparbeten där du får omsätta teorin i praktiska övningar.

FÖRELÄSARE

Per Hendar, Advokatfirman dNovo

© 2019 - Internationell Kalender